Wystój restauracji

Najważniejszym czynnikiem sukcesu restauracji jest oczywiście jedzenie. Klienci doceniają świeżość i smak potraw. Ważna jest także obsługa.

Miły kelner jest wizytówka restauracji i zachęca do powrotu do lokalu. Jednak bardzo ważną rzeczą, o której często zapominają właściciele restauracji jest wystrój. Na szczęście stworzenie przytulnego estetycznego wnętrza nie jest trudne. Wystarczy kilka prostych trików, aby dodać lokalowi ciepła i miłej atmosfery.

Jednym ze sposobów jest położenie na stoły obrusów. Wydaje się to proste, jednak nie każdy o tym pamięta bądź chce mieć obrusy na stołach – wymagają one bowiem regularnego zmieniania i prania. Choć wymaga to trochę uwagi i pieniędzy, warto to rozważyć, ponieważ przykryte stoły zawsze prezentują się ładniej i przytulniej.

Warto też pomyśleć o ustawieniu w widocznym miejscu skrzynki na owoce oraz warzywa – patrz link. Nie tylko będzie to element dekoracyjny, ale też podkreśli, że w lokalu dania przygotowywane są ze świeżych lokalnych produktów. Skrzynki na owoce nie są drogie, więc niskim kosztem można stworzyć efektowną dekorację.

Jeśli w lokalu jest pusta, niezagospodarowana ściana, rozważyć można umieszczenie na niej fototapety, najlepiej związanej tematycznie z rodzajem kuchni serwowanej w restauracji. Dekoracja ta przyciągnie uwagę wszystkich gości.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Kuchnia. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz